Vi bruger haven på trods af regnen

Selv om vi som danskere elsker at brokke os over vejret og specielt om sommeren, pive over at der ikke kommer nok sol, så kan vi nu sagtens finde ud af at hygge os alligevel. Dem af os der har valgt at bo i hus, vil i langt de fleste tilfælde også have en have som kan benyttes det meste af året. Vi har lært at med nogle ganske få forholdsregler og modifikationer, så skal vi nok hygge os alligevel. Herunder vil jeg kort gennemgå nogle af de ting du kan vælge at gøre for at gøre din have klar til den danske sommer (og vinter).

En markise eller en pavillon

Når det regner, så gælder det om at komme i læ og hvad er bedre end at gøre brug af en markise eller en pavillon? Begge dele kan du finde til en overkommelig pris, men skal det være noget der kan holde til det meste (også når det blæser kraftigt), så skal du op og ofre nogle tusind kroner.

Fordi en markise i bund og grund agerer som et sejl, så vil kraftige vindstød godt kunne finde på at rive den i stykker (og ud af væggen). Derfor kan det aldrig anbefales at have markisen slået ud hvis det stormer. En let brise gør dog ikke noget.

Omvendt så er en pavillon af en lidt kraftigere kaliber, noget der sagtens kan holde til en storm. Her taler jeg ikke om de billige modeller i hvidt plast, men derimod de kraftigere som lavet i træ. Har de et romantisk præg, så kalder man dem også et orangeri. Det er i bund og grund blot en lille bygning med en masse glas så man kan kigge ud.

Hvis det er koldt og kedeligt

En anden oplagt ting at anskaffe sig er en terrassevarmer. Den kører normalt på enten gas eller elektricitet og kan (for de lidt større modeller) sagtens varme rigeligt til at en 6-8 personer kan sidde rundt om et bor og spise aftensmad sent på efteråret.

Igen skal der investeres nogle tusind kroner for at få sig en god model, men hvis du passer på den, så holder den også i 10, 20 eller 30 år. Er det en gas model, så skal den naturligvis have skiftet sin gasflaske når den løber tør.

Belysningen så man kan sidde ude til sent

Den sidste ting jeg vil komme ind på er belysningen. Afhængigt af hvordan du har bygget din have og dine udendørsarealer op, så kan du både gøre brug af lamper der monteres på væggen (eller under udhæng) eller du kan benytte havelamper. De kommer i hundredvis af forskellige varianter, så du vil helt sikkert kunne finde noget der passer til din stil.

Går du ind for grøn energi, så er der også rig mulighed for at vælge mellem lamper der kører på ren solenergi. Husk altid at teste en enkelt lampe når det er mørkt. Det kan være svært at vurdere hvor meget eller hvor lidt den lyser hvis du gør det i dagslys.

Post Tagged with , ,